søndag den 7. marts 2010

Løgn og latin! Uden løgn... med latin... og så bare omvendt!


Havde gennem grundig forskning nået gennebrud indenfor det oltidshistoriske område. Klassisk historie måtte muligvis omskrives efter denne offentliggørelse. Ville derfor bruge blog til at publicere disse banebrydende opdagelser, thi disse muligvis ville støde mange, og ikke ville kunne vinde anerkendelse i historiske tidsskrifter, thi disse var bange for at indse sandheden!

----------------------------

Sandheden om søndag;

Nye opdagelser efterlader ingen tvivl: Ordet Søndag's oprindelige betydning er netop blevet opdaget. Dette offentliggør Ph.d. M. Hævner, efter sine seneste banebrydende opdagelser.

"Det startede faktisk med at være mere en mavefornemmelse end fakta, men efterhånden som der er blevet gået i dybden og gjort en masse research, er det klart; beviserne er simpelthen stærke nok til at en endelig konklusion kan drages!" udtaler Hævner om sit arbejde med Søndag.

Hævner gjorde sine først antagelser på en ganske almindelig søndag, anno 2010. Herfra har teorien udviklet sig i rasende fart, og er nu blevet til en reel historisk konklusion.

Skriftlige kilder har afsløret den oprindelige betydning af ordet. Søndag betyder på old-latin "lorte tv". At vi i dag i det danske sprog har Ø, et meget ikke-latinsk bogstav, i ordet, er blot en virkning af udviklingen af sproget gennem mange år. Helt frem til 1926 stavedes ordet stadig "Soendach". Dette er meget mere lig den oprindelige stavemåde fra oldtiden; Soendaeche. Direkte oversat betyder ordet "tv er lort", og som vi på nudansk ville sige det; lorte tv.

"Fodarbejdet er i orden, og der ligger et solidt fagligt grundlag af fakta og fysiske beviser til grunde for udlægningen," udtaler Hævner "vi har utallige skriftlige kilder, og det vi ser, er en historie der går igen og igen, og bekræfter vores arbejde!"

Ordets oprindelse er en pudsig størrelse. Skriftlige kilder beskriver hvorledes Soendaeche blev flittigt brugt helt tilbage i det gamle grækenland, og på trods af dets latinske natur, er blevet en integreret del af det oldgræske sprog. Vi kan læse om Platon der med sin indre diskussionspartner Sokrates, diskuterer hvorvidt det bør beskrives Soendaeche, "tv er lort", eller det mildere Loerdaeche, "tv er bras". Dette har giver Hævner videre grundlag for en udvidet ugedags teori.

"Vi ser jo tydeligt at både Soendaeche og Loerdaeche er blevet overbåret til vores generationer, så lige nu lægger udfordringen i at finde hvorvidt alle ugedage har en klassisk betydning. Det er et arbejde jeg ser frem til!"

Indtil videre har Hævner yderligere fundet kilder der tyder på at en anden dag, Moenedaeche, har rødder i det gamle udtryk "Lorte lorte lorte dag...lort!".

"I virkeligheden er livet i dag vel bare en udviklet version af livet i antikken. Vi er stadig mennesker der kæmper med de samme problemer som dengang, og det siger meget om den menneskelige natur!" afslutter Hævner.

Hvad det siger vil Hævner ikke videre uddybe.


-------------------------------


Status; SØNDAG alligevel...

Ingen kommentarer: