tirsdag den 7. juni 2011

Forelskelse Tema 1; Sindssyge, Depression og NOIA!

Første del af temaserie ville søge at give overordnet overblik over forelskelsen.

Forelskelsen var inddelt i 3 faser;
Lyst/Begærfase
Tiltrækningsfase
Etableringsfase

Disse var alle styret af forskellige kemikalier i hjerne.

Lyst/begærfase;
Dette var fase hvor individ gik på jagt. Dette var fasen på diskoteket, hvor opsøgte og bedømte andre artsfæller for at vurdere disses potentiale. Denne fase var styret af kønshormoner testosteron og østrogen.

-Testosteron; C19H28O2 eller bedre kendt som mandlige kønshormon. Dette havde indflydelse på mange processer i krop, de mindre kendte som skelet- og muskelopbygning, de mere kendte som aggresion og spermproduktion. Var vel heller ikke ukendt fænomen at hankønsvæsner kunne blive aggressive når kamp om kvinder satte i gang. Nogle teorier hævdede ydermere at testosteron også havde indvirkning på fingerlængde. Kunne vel aldrig skade at tage ekstra kig på de hænder, damer. 
Navn kom af latin 'testos' (testikel), første del af 'steroid' og afsluttet nydeligt med '-on'.

-Østrogen; C18H24O2 eller det kvindelige kønshormon.
Dette hormon havde indflydelse på kønsudvikling blandt kvinder, såsom bryster, hofter, og andre ting som mandlige artsfæller var noget så glade ved. Samtidig havde dette ved sexuel udfoldelse også indflydelse på sædcellers bevægelighed i vaginale sekret(ewwww....sekret).
Navn kom af latin 'oestrus' af græsk 'oistrus' (ophidselse, brunst) og blot sammensat med '-gen'

Disse to hormoner styrede første del af forelskelse, hvor udvælgelse af partner skete.


Tiltrækningsfase;
Når jagt havde resulteret i at opmærksomhed nu var rettet mod enkelt bytte, satte andre kemikalier ind.
Denne fase styredes bl.a. af Dopamin og Serotonin. Disse kemikalier havde stor indflydelse på mentale velbefindende. Dopamin, eller lykkestof, gav lykkefølelse, mens Serotonin styrede humør.

Forskning viste at fokus på ens partner (/bytte) skete i hjerneområder kaldet ventrale tegmentale område, samt nucleus caudatus. Disse områder var under indflydelse af Dopamin og Serotonin, og var samme områder som spillede ind under Depression, Paranoia samt selvmordstrang.
Allerede her viste videnskab TYDELIGT at forelskelse var farligt! Kemisk ubalance i disse områder var ej at spøge med!

Dette befandt sig alt sammen i primitive del af hjerne, og forelskelse var dermed mere primitiv drift end egentlig følelse. Som ofte nævnt går SemiEkstase blog KRAFTIGT ind for primitive drifter! Back to Nature!


Etableringsfase;
Da denne fase indeholder ord "ETABLERING" vil denne blive gennemgået ganske hurtigt, da fokus var på unge mennesker, og etablering med stor sandsynlighed ikke just var noget der ville blive vitterligt relevant for disse.

Denne fase styredes af oxytocin, som bevirkede mælkeproduktion, og kunne føre til smertefrie fødsler (allerede her var jo ude på et vildspor.....).
Dette kunne vidst ikke blive mere etableret end ovennævnte.

Ønskede publikum dog at kaste sig ud i denne fase, var valg helt op til disse. Ville dog blot anbefale muligvis for ENKELT gangs skyld at modkæmpede drifter, og tage fornuft i brug, inden besluttede at gut fra gule telt i D8 på Roskilde var idéelle fremtidige far til barn.
(Muligvis havde denne ølbong med 3 liters kapacitet, men når hormoner forduftede ramte virkelighed måske, og indså at denne ydermere også var "upcoming musiker" med band i mors kælder og tjek på sine prioriteter indenfor frihedskæmpning og politisk modstand.... Gutten med dreadlocks, hullede jeans og "Rebel for life" tatoveret i nakke.... Yup.... Virkelighed rammte altid hårdt...)


Med ovenstående tre faser udpenslet og forklaret, kom store klimaks i indlæg.

Forelskelse var faktisk afart af sindssyge!! Men for enhver som havde oplevet en sådan, kunne dette næppe komme som overraskelse!!

Forelskelse var alt i alt kemisk reaktion i hjerne. Denne krævede masser af energi, men var også nøje indrettet derefter. Denne var programmeret til at vare omkring halvt til helt år; netop nok til tid til formere sig. Så energi ville, på artsopretholdende plan, ikke være spildt. Sindssygen gjorde at handlede hurtigt, inden fornuft satte ind igen.

Efter dette år, kunne skænderier om opvask og støvsugning sættes i gang.

Men ville opfordre alle disciple til at tage alt ovennævnte til efterretning, og derefter blot KASTE sig ud i dette. Primitive hjerne havde overtaget i denne situation, og denne ville SemiEkstase til evig tid støtte! Evolution can only do so much!

Unge mennesker skulle ud og O.D.'e på testosteron og dopamin, og vende tilbage kulrede og ude af takt.... Sådan skulle sommer i sandhed leves!

Nyt indlæg ville snart komme op. STAY TUNED!


Status; single, og i mere end inspirationsfase til næste indlæg.....

Ingen kommentarer: